• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Hjemmelavet fondant

300g skumfiduser

500-700g florsukker

Smør

2 spsk. Glycerin (evt. vand i stedet for)

Smør en skål godt med smør, hæld alle skumfiduserne op i skålen, hæld glycerin (eller vand) over og vend dem rundt så det fordeles.

Kom et godt lag smør på bordet og hæld en hel pakke florsukker ovenpå.

Smelt skumfiduserne i mikroovnen (ca. 30-40 sek.) til de puffer op.

Når skumfiduserne er puffet, hældes de ud i florsukkeret på bordet og man kan forsigtigt begynde at ælte ”dejen” sammen, men PAS PÅ det er hamrende varmt og det er ikke lige til at få af fingrene med det samme. Når alt flormelissen er æltet ind i dejen, tilføjes ekstra til den lige nøjagtigt ikke hænger i fingrene mere.

Forskellen på at bruge vand og glycerin er at fondant-massen bliver mere smidig med glycerin.

Fondant kan gemmes i tætsluttende beholder eller pose i min. en måned på køl.

Selv er jeg holdt op med at bruge hjemmelavet fondant, prisen er næsten det samme men købe-fondanten er meget bedre at bruge, mere smidig og det er hårdt arbejde at lave det selv. dog er det godt at have opskriften, hvis man nu lige skal bruge noget fondant en søndag, så er det nemmere at få fat i skumfiduser og de andre ingredienser, en selve fondanten.